Hachikos Mooiste Logo

Naar aanleiding van Hachiko's 20ste verjaardag in 2014, fietsten enkele 'Hachiko-baasjes' eventjes 5263,93 km bij elkaar op handbikes. Dankzij die inzet, de hulp van heel wat enthousiastelingen en de steun van een aantal sponsors kon men na drie weken zwoegen en zweten een chaque van 11 153,15 euro overhandigen aan Hachiko vzw.

Uit erkentelijkheid voor wat die gratis geschonken viervoeters in hun leven betekenen, willen vijf Hachiko-baasjes vijf jaar later, voor Hachiko's 25ste verjaardag, opnieuw de handbike in beweging zetten. Aangezien Hachiko assistentiehonden plaatst en begeleidt in heel Vlaanderen, willen ze tussen vrijdag 2 en zondag 25 augustus de vijf Vlaamse provincies aandoen. Naar analogie met de wielerwedstrijd, die ook wel Vlaanderens Mooiste wordt genoemd, noemden zij hun 'Ronde van Vlaanderen' Hachiko's Mooiste. Uiteraard is iedereen - handbikers, fietsers, wandelaars, rolstoelgebruikers, bestuurders van scooters en driewielers,... welkom om de vijf koplopers te vergezellen op hun tocht langs haalbare routes. Alle deelnemers verzamelen steeds om 13u30 op het afgesproken startpunt en ontvangen ter plaatse een plannetje met de uitgestippelde route van telkens 20-25 km. Na(ast) iedere tocht is er ook mogelijkheid om extra te steunen door: deel te nemen aan een quiz, een wijnproeverij, een veiling met bijzondere stukken van bekenden mensen, een eetfestijn, een spel- en familiedag in een voorziening waar een door Hachiko opgeleide instellingshond aan het werk is, ...

Daarnaast kan je doorlopend steunen: koop vanaf 26 februari de wijn met Hachiko-label (wit, rood, rosé), Hachiko-speelkaarten, Karmeliet pakket of Deus Champagnebier.

Raadpleeg de Hachiko's Mooiste Map voor alle informatie en data van de activiteiten! Ook op de facebookpagina van Hachiko's Mooiste kan je terecht voor de laatste updates.

Voor specifieke vragen kan je mailen naar michedhondt@telenet.be of bellen naar het nummer 0475/53.25.76

Programma Hm