Hoe gaat het nog met... Zarai?

In september vorig jaar werd zwarte lab Zarai met liefde ontvangen door haar gastgezin Patrick & Leen. Ondertussen is ze een flink uit de kluiten gewassen puber van 30 kg!

Dsc 1029 Dsc 0746

Wie herinnert zich dat snoezige zwarte labrador pupje dat aan haar opleiding begon ten huize van gastgezin Leen & Patrick?

"Na 9 maanden is Zarai een flink uit de kluiten gewassen puber van 30kg. Spelen, ravotten, zonnen, apporteren, tuggen, ... dat staat allemaal in haar woordenboek. Waterplenzen staat bovenaan de lijst. De tweewekelijkse pupklassen zijn afwisselend bij Hachiko en op verplaatsing, en blijven leerrijke en inspirerende momenten. Nochtans lijkt Zarai in haar puberale periode af en toe last te hebben van black-outs van bepaalde commando’s.

Op het vlak van kennis opdoen over de mensenwereld maakt ze veel vorderingen: onder de kramen kruipen op de markt, bij klusjes assisteren en de doos nagels wegritsen, bij het verpotten van planten weglopen met de bloempot of emmer, winkelstraten doorwandelen zonder zich te storen aan voorbijgangers. Vol vertrouwen stapt ze op en af de tram en zit dan een beetje naar buiten te kijken. Waar ze echt door het dolle heen gaat, is in de speelweide; daar rent en rolt ze en tuimelt ze in gezelschap van één of meerdere nieuwe vriendjes. Onze dagen worden nu al 9 maanden gevuld met een vrolijke kwispelstaart, een uitdagende speelvogel en leergierige huisgenoot. Wat een plezier!

We hopen van harte dat haar passage bij ons een goede basis zal zijn voor haar toekomstige bestemming bij haar nieuwe baasje! Om het met de woorden van Kahil Gibran te zeggen: “Gij zijt de boog waarmee uw kinderen als pijlen het leven in worden geschoten. De boogschutter ziet het doel op het pad van de oneindigheid en spant u met al zijn kracht opdat zijn pijlen gezwind en ver vliegen. Laat het spannen door de boogschutter u tot vreugde zijn”

Patrick & Leen