Kim & Antoon, gastgezin van Urbain

Urbain En Kim Small Urbain En Antoon Small

Foto's: © Chris Dusauchoit


"Vooraleer we Hachiko leerden kennen, wisten we niet dat er zoiets bestond als hulphonden. Zoals zoveel anderen kenden we enkel de blindegeleidehonden maar niet hun collega's. Toen we ontdekten wat een verschil zo'n hulphond betekent in het leven van iemand met een motorische beperking dachten we 'daar willen wij aan bijdragen'. En toen was er die eerste, bruine labradorpuppy. Die kwam er op een moment dat het voor Antoon minder goed ging en haalde hem door die sombere periode. Zij gaf hem een reden om buiten te komen, en dat doet ze nu nog steeds bij haar baasje. Maar zij gaf hem vooral een doel, en wat voor één: een wereldbreed verschil helpen maken in de zelfstandigheid van iemand met een beperking.

Zodra we dat verschil ook echt zagen wanneer 'onze' hond geplaatst was, wisten we zeker dat we dit wilden blijven doen. En dus kwam de tweede pup er, en intussen de derde. Afscheid nemen doet nog steeds pijn, maar dat valt in het niets bij de fierheid die je voelt wanneer je ziet wat 'jouw' hond voor iemand betekent. De intussen negen jaren als gastgezin zijn voor ons persoonlijk een ongelofelijk leertraject geweest als hondenliefhebbers, baasjes, mensen. Elke hond leert ons iets over geduld, genieten van het moment en soms keihard in de spiegel kijken. En vooruit gaan. Samen.

Eén ding weten we zeker: zo lang we dat kunnen, zullen we helpen met de opleiding van toekomstige hulphonden. Het is een voorrecht om deze helden op weg te helpen."