Hoe kan je helpen?

Het spreekt voor zich dat de opleiding van jonge honden aanzienlijke kosten met zich meebrengt. De opleiding van één assistentiehond kost onze vereniging ongeveer € 25.000 (werkingskosten, aankoop puppy's, voeding, dierenarts, …).

Hachiko vzw is vooral afhankelijk van giften en sponsoring. Dit en de steun van veel sympathisanten maken het mogelijk om assistentiehonden gratis te schenken.

Ook jij kan helpen…

Financieel

Gift

Stort jouw bijdrage op onze bankrekening met vermelding van je rijksregisternummer. IBAN: BE96 0681 0525 2505 - BIC: GKCC BE BB

Vanaf €20 ontvang je een jaar lang ons 'GoHachiko' magazine. De magazines worden in de maanden februari, april, juli en oktober opgestuurd. Schenk je wel een bijdrage maar wens je liever geen magazine te ontvangen? Stuur een mailtje met jouw verzoek naar info@hachiko.org

Vanaf €40 per kalenderjaar ontvang je een fiscaal attest.

Doorlopende opdracht

Bepaal het bedrag dat je maandelijks wilt doneren (hoe klein dan ook, is het reeds de moeite!), druk het formulier af, vul het in en geef het af bij jouw financiële instelling!

Vanaf €3,34 per maand krijg je een fiscaal attest.

Legaat/testament

Hachiko vzw kiest bewust voor een dienstverlening zonder financiële drempel en schenkt haar kwispelende helpers gratis aan hun baasjes. Onze organisatie ontvangt geen structurele subsidies en is volledig afhankelijk van steun van velen. Wij zijn hiervoor oneindig dankbaar. Hachiko als goed doel opnemen in je testament is daarom van enorme waarde voor de toekomst van onze organisatie. Lees hier meer over geven via testament.

Wil je graag meer weten? Wij maken graag tijd voor een gesprek. Aarzel niet om ons te contacteren via sandra@hachiko.org

Trooper

Je kan Hachiko steunen door simpelweg online te shoppen! Met Trooper wordt een percentje van jouw online aankoopbedrag doorgerekend naar Hachiko, zonder dat je zelf een extra cent hoeft uit te geven.

Hoe werkt het? Surf naar de Trooperpagina van Hachiko en kies de online shop waarvan je iets wenst te kopen en shop gewoon zoals je anders doet. Je betaalt exact dezelfde prijs als normaal. Dus wie vaak online shopt, of iets zoekt voor een speciale gelegenheid zoals een verjaardag, Moederdag of Kerstmis, kan ons tegelijk steunen door te shoppen via Hachiko's Trooperpagina.

Maar, het kan ook gemakkelijker! Met Trooperbotje hoef je niet meer langs de Trooperpagina te passeren. Door 'Botje' te installeren - let wel: dit is momenteel enkel mogelijk voor de webbrowsers Chrome en Firefox - krijg je een seintje wanneer je op een webshop terecht komt die Hachiko steunt. Zo hoef je zelf niet meer te denken aan Hachiko tijdens het shoppen want dat doet Trooperbot voor jou.

LeukSteuntje van Makro

Doe je vaak aankopen bij Makro? Dan kan je ervoor kiezen om Hachiko te steunen zonder dat je een cent extra kost! Deelnemen is helemaal niet moeilijk. Surf naar www.leuksteuntje.be en link jouw Makrocard aan Hachiko vzw. Zo gaat bij elke aankoop bij Makro 3% van het totale aankoopbedrag naar onze vereniging.

Koop promomateriaal

Op activiteiten waar Hachiko aanwezig is met een promostandje of in ons centrum kan je allerlei leuke spulletjes kopen.

Steun ons via Goodgift

Hachiko is ook terug te vinden op Goodgift. Wil je iets schenken dat écht waardevol is, geef dan een cadeaubon van Goodgift. De ontvanger van een Goodgift-bon kiest zelf welk goed doel de waarde van de cadeaubon krijgt. Kreeg jij zo'n bon cadeau? Dan kan je Hachiko kiezen als het goede doel. Ruil simpelweg jouw bon in via de website van Goodgift, duid Hachiko aan als het goede doel aan wie je de cadeaubon wil schenken en geef jouw unieke code in!

Publiciteit in gazet

Ook jij kan met jouw bedrijf of vereniging publiciteit maken in ons magazine. De prijs hangt af van de grootte, en voor 4 nummers ineens is het goedkoper dan per stuk:

Tarieven (inclusief 21% BTW)

FORMAAT EENMALIG JAAR

  • 1/8 A4 € 35,00 € 105,00
  • 1/4 A4 € 60,00 € 180,00
  • 1/2 A4 € 85,00 € 255,00
  • 1/1 A4 € 120,00 € 360,00

Voor meer informatie kan je terecht op info@hachiko.org

Vrijwillig

Gastgezin worden

Elke gemotiveerde dierenliefhebber kan gastgezin worden en gedurende anderhalf tot twee jaar een assistentiehond in wording helpen opvoeden. Het gastgezin werkt op vrijwillige basis, maar de gemaakte kosten worden volledig gedragen door Hachiko. De hulp van het gastgezin, vooral voor de socialisatie en gehoorzaamheid, is onmisbaar.

Ieder gastgezin weet vooraf dat het zijn hond uiteindelijk terug moet afstaan. Hoewel dit niet evident lijkt, is de motivatie zeer groot zodra men beseft in welke mate een hond de gezondheidstoestand en het sociaal contact van een persoon met een handicap of aandoening kan veranderen en bevorderen.

Meer info over gastgezin zijn bij Hachiko vind je op de 'Gastgezin'-pagina.

Helpen bij promostanden

Hachiko wordt regelmatig uitgenodigd voor het houden van een promostand, waarin kleine, leuke artikelen worden verkocht als bijdrage voor de kosten voor de opleiding van onze assistentiehonden.

Het kan gaan om specifieke dierenbeurzen maar ook om jaarmarkten, kerstmarkten, of om specifieke activiteiten die ten voordele van Hachiko worden georganiseerd.

Om de spulletjes te verkopen en informatie te geven aan potentiële sympathisanten, sponsors en geïnteresseerden hebben we, afhankelijk van de grootte van de stand, zo'n 2 tot 4 personen nodig.

Naast het bemannen van die promostand, is er een taak weggelegd voor het opzetten en/of afbreken van het materiaal, zoals een tent, het etaleren van het promomateriaal, het aanbrengen van de prijskaartjes en prijslijsten,...

Het vervoer van alle materiaal kan gebeuren met eigen wagen (mits mogelijke verplaatsingsvergoeding), of misschien wel met de Hachiko camionette.

Evenement organiseren

Wil je als vereniging, sportclub, school, vriendenkring, service club, ... zelf in actie schieten voor Hachiko, misschien wel met een pannenkoekenverkoop of sponsorloop? Wij waarderen elke activiteit ten voordele van onze vzw ten zeerste!

Wens je graag ons officiële logo te gebruiken bij de communicatie in het kader van jouw actie? Neem contact op met lauren@hachiko.org om het logo via mail te ontvangen.

Demo’s begeleiden

Hachiko geeft vaak demonstraties, hetzij op evenementen (meestal tijdens het weekend), hetzij op scholen (tijdens de lesuren).

Hierbij wordt het baasje van een assistentiehond uitgenodigd om te laten zien waar zijn of haar hond toe in staat is. Om dagelijkse taken van de hond aanschouwelijker te maken hebben we speciaal ontworpen demokastjes ter beschikking.

We rekenen op een vrijwilliger om uitleg te geven tijdens de demonstratie en assistentie te verlenen om de verschillende handelingen praktisch te sturen. Zo'n demo duurt gemiddeld 45 minuten, waarna (bij demo's in beperkte kring) vragen kunnen worden gesteld, die dan bij voorkeur door de rolstoelgebruiker worden beantwoord.

Uiteraard moet het demokastje ter plaatse raken, wat dan meestal gebeurt via de 'inspreker'. Het vervoer van de rolstoelgebruiker gebeurt vaak op eigen kracht of met eigen helpers, maar in uitzonderlijke gevallen moeten ze worden opgehaald, soms met een aangepaste wagen.

Het is evident dat we steeds mensen zoeken die zo dicht mogelijk bij het evenement wonen.

Voor meer informatie kan je terecht bij Lauren via lauren@hachiko.org

Jonge vrijwilliger opgelet!

Het inzetten van min-16 jarigen voor vrijwilligerswerk is wettelijk niet toegelaten. De wetgeving op vrijwilligerswerk hoopt op die manier mogelijk misbruik van jongeren tijdens vrijwilligerswerk te voorkomen. Uiteraard blijven ze overal zeer welkom als bezoekers, maar we mogen ze niet aan het werk zetten. Jongeren kunnen enkel meehelpen tijdens onze activiteiten vanaf het kalenderjaar waarin ze 16 jaar worden.