Samenwerkingen

Opti Life van Versele-Laga

Versele-Laga is al sinds jaar en dag een trouwe sponsor van onze organisatie. Dankzij hun steun kunnen wij al onze viervoeters in opleiding een juiste en gebalanceerde voeding van het gamma Opti Life aanbieden.

DSC_0034.jpg#asset:2427


Maxi Zoo

Al jaren kan Hachiko rekenen op de steun van Maxi Zoo. Ze voorzien leuke starterspakketten met toffe spulletjes voor onze gastgezinnen en de baasjes wanneer zij gekoppeld worden aan hun kwispelende helper. Maxi Zoo steunt onze vereniging ook met de 'Geef een poot'-actie die jaarlijks in het najaar loopt.

De hond binnen autisme begeleiding - Samenwerking met Tanderuis vzw

In samenwerking met Tanderuis vzw loopt een proefproject betreffende de mogelijke rol van honden bij de begeleiding van autismeproblematiek. Door het inzetten van honden binnen de thuisbegeleiding van mensen met autisme wordt gestreefd naar het bevorderen van de sociaal-emotionele vaardigheden, communicatie, zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en de sociale zelfredzaamheid binnen de maatschappij. Dit gebeurt onder andere door het inzetten van honden binnen groepswandelingen met een kleine groep mensen met autisme, georganiseerd door Tanderuis vzw. Tijdens deze wandelingen wordt gewerkt rond communicatie, sociaal-emotionele vaardigheden en empathisch vermogen, sensorisch bewustzijn, verantwoordelijkheid en vitaliteit.

Purpose Dogs VZW

Sinds mei 2018 is Hachiko een samenwerking aangegaan met Purpose Dogs vzw. Hun missie is het optimaliseren van de fysieke en karakteriële kenmerken van assistentiehonden in wording op een wetenschappelijke onderbouwde wijze en met respect voor dierenwelzijn. Het team van Purpose Dogs bestaat uit een gemotiveerde groep mensen met jarenlange ervaring. Ze leggen zich toe op het selecteren en kweken van honden die dan door een opleidingscentrum, waaronder Hachiko, opgeleid zullen worden tot assistentiehond. De selectie van de honden gebeurt op basis van een screening van het gedrag, medische parameters en fokwaarden. Dit met het doel om het afkeuringspercentage bij assistentiehonden in België zo laag mogelijk te houden. Purpose Dogs zal elke afgeleverde hond levenslang opvolgen, zodat een databank kan worden opgebouwd die zal helpen om het kweekprogramma bij te sturen.

Dierenartsenpraktijk Botermarkt

Al meer dan 20 jaar werkt dierenartsenpraktijk Botermarkt uit Ledeberg samen met Hachiko. Dierenarts Viviane Vanassche werkt al sinds 1994 in de praktijk, terwijl Timothy Devisch er werkzaam is sinds 2008. Beide dierenartsen volgen alle honden in opleiding op gedurende hun hele opleiding. Ook geven ze advies bij medische problemen van afgewerkte en geplaatste honden. Meer informatie over dierenartsenpraktijk Botermarkt kan je vinden op www.botermarkt.com

DSC_0423-2.jpg#asset:2428